Get Adobe Flash player

 


 

(SVH) Beveiligingstechniek BV

Bijlmermeerstraat 38 

2131 HG Hoofddorp

Verkoop 023-5624911

Service 0900-78447637 

 

 

 

Beveiligingstips

Hieronder treft u een aantal handige beveiligingstips voor het beter beveiligen van uw woning of bedrijf.  


Inbraakalarm: doormelding naar de alarmcentrale

Een goed inbraakalarm is belangrijk, maar de opvolging ervan is net zo belangrijk. Hiervoor moet uw inbraakalarm zijn aangesloten op een particuliere alarmcentrale (PAC). Deze centrale waarschuwt de sleutelhouder of het beveiligingsbedrijf. Zij bezoeken het gebouw om te controleren waarom het alarm is afgegaan. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering stellen de meeste verzekeraars een inbraakalarm met een doormelding naar een PAC verplicht.    

Inbraakalarm: installatie en onderhoud

Als u een inbraakalarm heeft, wilt u natuurlijk dat deze goed blijft functioneren. Zorg er daarom voor dat uw alarmsysteem geïnstalleerd en onderhouden wordt door een BORG-erkend installatiebedrijf.

(SVH)
Beveiligingstechniek is een BORG erkend beveiligingsbedrijf. Zo weet u zeker dat uw installatie aan alle eisen voldoet.
Bovendien heeft  u de zekerheid dat de installateur deskundig is.

Beveiligingsregels opstellen

Om inbraak te voorkomen, moet u ook organisatorische maatregelen nemen. 

Beveiligingsverlichting

Inbrekers worden niet graag gezien. Daarom is het verstandig om beveiligingsverlichting langs de buitenkant van uw bedrijfsgebouw te plaatsen. Plaats deze vooral bij deuren, ramen en opklimmogelijkheden. U kunt ook ‘schrikverlichting’ gebruiken.
Deze wordt ingeschakeld door een detector of het inbraakalarm.    

Hang- en sluitwerk: SKG-keurmerk

Om de kans op inbraak te verkleinen, is het belangrijk dat uw bedrijfsgebouw goede sloten heeft, vooral op uw ramen en deuren op de begane grond. 
De beste sloten zijn sloten die voldoen aan het SKG-keurmerk met minimaal 2 sterren (SKG**). Onderzoek toont aan dat zelfs inbrekers met uitgebreid gereedschap zeker 10 minuten buiten worden gehouden met SKG**-sloten. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een onafhankelijke organisatie die beveiligingsproducten test en ze aan de hand daarvan in categorieën indeelt met betrekking tot de inbraakwering.

Inbraakwerend glas en metalen rolluiken/hekken

Door gebruikmaking van inbraakwerende beglazing of metalen rolluiken/rolhekken bereikt u dat inbrekers meer moeite moeten doen om uw bedrijfspand te betreden.
Plaats rolluiken bij voorkeur inpandig in uw bedrijfspand en niet aan de buitenzijde van uw bedrijfspand. Zo moeten inbrekers eerst door het glas heen komen. 
De glasbreukmelders van het inbraakalarm signaleren een inbraak voordat de inbrekers uw bedrijfsruimte kunnen betreden.
Een bijkomend voordeel daarvan is dat u een kwalitatief lichter rolluik kunt laten plaatsen, wat scheelt in de kosten. 

Inbraakwerende kluis

Een inbraakwerende kluis zorgt ervoor dat uw waardevolle zaken het beste worden beschermd tegen diefstal. Zorg ervoor dat de kwaliteit van de kast in overeenstemming is met de waarde van de goederen die zich daarin bevinden (zogenaamde ‘waardeberging’). De kluis dient geplaatst te worden volgens de normen van de leverancier.
Let op een juiste verankering, zeker als de kluis minder weegt dan 1.000 kilo. Plaats de kluis bij voorkeur in een ruimte waar ook een inbraakalarm actief is.

Mistmachine

Een mistgenerator geeft een prima bescherming van uw waardevolle zaken bij een inbraak. Een mistgenerator spuit de ruimte vol met witte mist zodra het alarm afgaat.
De mist is onschadelijk voor uw spullen, maar zorgt er wel voor dat indringers helemaal niets meer kunnen zien. Zo voorkomt u dat ze uw spullen meenemen.

Sleutelbeheer

Goede sloten zijn niet veel waard als iedereen aan de sleutels kan komen. Daarom is goed sleutelbeheer noodzakelijk. Zorg ervoor dat alleen bevoegde personen een sleutel hebben, en dat reservesleutels goed worden opgeborgen in een sleutelkast. Het is ook verstandig te registreren wie een sleutel heeft en een meldingsplicht in te stellen bij het verlies van een sleutel.