Get Adobe Flash player

 


 

(SVH) Beveiligingstechniek BV

Bijlmermeerstraat 38 

2131 HG Hoofddorp

Verkoop 023-5624911

Service 0900-78447637 

 

 

 

 Deurcommunicatie algemeendeurvideo algemeen

Wat is een intercomsysteem?
Een intercomsysteem maakt het mogelijk om op afstand met elkaar te communiceren via een spreek- luisterverbinding en/ of een beeldverbinding. Een intercomsysteem maakt een belangrijk deel uit van de beveiliging van een gebouw. U kunt immers van afstand horen en/of zien wie er voor de deur staat. Een intercomsysteem kent veel verschillende toepassings- gebieden.

Flats en appartementencomplexen
Intercomsystemen worden veel toegepast in flats en appartementencomplexen, waar de bewoners door de omvang van het gebouw niet kunnen zien wie er beneden aanbelt. Elke bewoner kan individueel, door middel van een druk op de knop, benaderd worden. Aan de binnenkant kan individueel gehoord en/of gezien worden wie de bezoeker is en de keuze gemaakt worden of de bezoeker naar binnen mag of niet. Een intercomsysteem vermindert ook het vandalisme binnen een gebouw.

Kantoorgebouw
Bij grote gebouwen of kantoorverzamelpanden biedt een intercomsysteem uitkomst. De toezicht op wie er binnen komt kan op deze manier gewaarborgd worden. Bij de ingang kan er een keuze gemaakt worden voor het bedrijf dat men wil bezoeken. Ook bedrijfsgebouwen met het kantoor aan de achterkant en woonhuizen met kantoor of praktijk aan huis kunnen op deze manier bezoekers een warm welkom heten.

Levensloopbestendig wonen
Er is tegenwoordig een toenemende behoefte aan zorgoplossingen om op hogere leeftijd in de woning te kunnen blijven wonen.
Het zogenoemde "levensloopbestendig wonen". Een intercomsysteem draagt niet alleen bij aan de veiligheid in eigen huis, maar zorgt ook voor een stuk gemak.